Dankzij deze tips verkeert jouw huisdier in goede gezondheid!

Het hebben van een huisdier is voor veel mensen een echte toevoeging aan het leven: een maatje naast je die er elke dag voor je is, en waar je mee kan knuffelen als je het eventjes moeilijk hebt! Een huisdier heeft geen oordeel over je en is altijd een luisterend oor voor al je problemen en issues. Het is dan ook van cruciaal belang dat je de gezondheid van je huisdier goed in de gaten blijft houden. Af en toe een jaarlijkse check-up bij de dierenarts, zodat jij weet of binnenin alles is zoals het zou moeten zijn. Dat kan je immers aan de buitenkant niet zien! Gelukkig is de dierenarts heel deskundig en kan jou helpen om jouw huisdier helemaal op te lappen, als dat nodig is!

Verzorg de vacht af en toe met een borstel

Je huisdier houdt er vast van om af en toe lekker buiten te spelen en te dartelen in het gras. Je zal al snel merken dat er van alles in de vacht van jouw huisdier blijft hangen, zoals takjes of afval. Dit is natuurlijk niet goed: de vacht van je huisdier wordt geleidelijk aan steeds doffer en dat is geen mooi gezicht. Ook de gezondheid van je huisdier komt zo in gevaar, aangezien je huisdier af en toe zijn of haar vacht likt om deze in optimale conditie te houden. Als er dan afval in de vacht is blijven plakken, dan bestaat er een kans dat hij of zij afval binnenkrijgt. Dat is levensgevaarlijk! Dit kan je voorkomen door af en toe de borstel erbij te pakken en jouw huisdier een lekkere behandeling te geven. Zo is het voor jouw huisdier ook een beetje feest! Hij of zij zal lekker genieten van alle aandacht, en dat is hem of haar zeker gegund.

Knip regelmatig de nagels van je huisdier

De meeste dieren worden goed verzorgd, maar de nagels van het huisdier worden soms vergeten. Dat is kwalijk, omdat zo de kans bestaat op een ingegroeide nagel. Je hebt dit vast zelf weleens meegemaakt, en dat is allesbehalve fijn. Het doet pijn en gaat op den duur irriteren, iets wat bij jouw huisdier kan leiden tot een grote ontsteking. Een ontsteking is op zich niet zo gevaarlijk, maar als je huisdier hier lang mee blijft rondlopen, dan kan de ontsteking zich uitbreiden. Dat is wel heel gevaarlijk! Als je dan niet naar de dierenarts gaat, dan bestaat er een kans dat jouw lieve vriendje het einde van de week niet gaat halen. Neem de gezondheid van je huisdiertje dus serieus, en ga regelmatig naar de dierenarts, ook al lijkt er van de buitenkant niks aan de hand!

Ook interessant