Dit heeft je kat nodig

Katten zijn koninklijk. Vreemd en gek en geneigd om hun dierbaren aan te vallen zonder provocatie, maar toch koninklijk. Ze voeren is een van de belangrijkste manieren waarop je je kattenkoning gezond, gelukkig en actief kunt houden. Maar wanneer je wordt geconfronteerd met de honderden keuzes met voedsel, is het gemakkelijk om overweldigd te raken door welk kattenvoer je zou moeten kopen.

Ken hun voedingsbehoeften

Een deel van het werk van het kiezen van het beste voer voor katten is om te weten wat de beste ingrediënten voor kattenvoer zijn. Laten we beginnen met de basis; eiwitten, aminozuren, vitaminen & mineralen en koolhydraten.

Eiwitten

Katten zijn obligate carnivoren. Vertaling… katten zijn vleeseters en MOETEN vlees hebben om gezond te zijn. Sommige van de hieronder beschreven vitamines en mineralen, zoals taurine en arachidonzuur, zijn alleen beschikbaar in vleesbronnen. Je miauwster is eigenlijk een roofdier in de evolutionaire geschiedenis en had een dieet dat grotendeels bestond uit eiwitten, kleinere hoeveelheden vet en een paar koolhydraten.Het eiwit in het door jou gekozen voedsel moet als eerste en bij naam worden vermeld. Als er “rundvlees” of “kip” of “zalm” of een ander genoemd vlees staat, is dit een goede indicator voor kwaliteit. Als het “bijproducten van vlees” of “gevogelte” vermeldt, is de kans groot dat je de minder dan wenselijke delen van een dier allemaal door elkaar in die zak met voedsel krijgt.

Als je symptomen van voedselallergie bij je kat ziet, probeer dan als eerste stap de belangrijkste eiwitbron in hun voedsel te veranderen om de allergie te begrijpen.

Aminozuren en vetzuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Twee veelvoorkomende zijn leucine en lysine, die katten helpen bij het opbouwen en onderhouden van spieren, botten, bloed, organen, huid en vacht. Jongere katten kunnen twee keer zoveel energie nodig hebben als een volwassen kat, waarvoor een hoger eiwitgehalte nodig is.

Taurine, arginine en arachidonzuur zijn ook essentieel in kattenvoer. Als je voedsel vlees van hoge kwaliteit bevat, dan moeten deze twee ingrediënten in het voedsel zitten, aangezien deze een onderdeel zijn van dierlijke eiwitten.

Vitaminen & mineralen

Vitamines en mineralen zijn de bouwstenen van gezonde gewrichten, botten en tanden. Een uitgebalanceerd dieet betekent dat je geen supplementen aan het dieet van je kat hoeft toe te voegen. Je moet altijd je dierenarts raadplegen voordat je supplementen aan een kat geeft, omdat sommige je kattenvriend kunnen schaden.

Koolhydraten

Koolhydraten krijgen een slechte naam, want als ze te veel worden geconsumeerd, hebben kunnen ze als vet te blijven hangen. Koolhydraten zijn echter net zo belangrijk als eiwitten voor actieve katten, omdat ze koolhydraten gemakkelijk kunnen metaboliseren (in tegenstelling tot wij mensen) en ze kunnen opgebruiken wanneer ze door je huis racen.

Ook interessant