Mother reading tired daughter good night story out of storytelling book

Dit is waarom jouw kindje moet opgroeien met een huisdier!

De meeste ouders zijn enorm in twijfel: is een huisdier nou belangrijk voor de ontwikkeling voor je kindje? Dat is een lastige kwestie, omdat het ene artikel beweert dat jij de volledige aandacht aan je kindje moet schenken, zonder dat daar een dier aan te pas komt. Het andere artikel spreekt vol lof over dieren, en huisdieren zijn essentieel voor een goede ontwikkeling. Ben jij ook benieuwd naar alle voordelen van een huisdier voor je kind? Lees dan snel verder, en wie weet ren jij wel naar het asiel om een kat of een hond voor je kindje te halen!

Een vriendje voor het leven

Als jouw kindje het lastig vindt om vrienden te maken, dan is een dier een sociaal wezen dat zeker het verschil kan maken in het leven van jouw kleine spruit. De hond of kat is er altijd voor je kindje, en laat weten dat het niet maakt wie of wat je bent, als je maar liefdevol bent voor de mensen om je heen. Dit zijn belangrijke waarden, en jouw kindje leert op deze manier dat hij of zij niet alleen op de wereld is en dat hij of zij zichzelf soms op de tweede plek moet zetten als een ander wezen hier baat bij heeft.

Een groter verantwoordelijkheidsgevoel

Het verantwoordelijkheidsgevoel van jouw kind groeit aanzienlijk als hij of zij merkt dat het huisdier afhankelijk van hem of haar is. Op deze manier leert jouw kindje dat het verzorgen van een huisdier niet voor ieder mens vanzelfsprekend is, en dat sommige mensen hun dieren verwaarlozen, wat een slechte zaak is. Een dier is een maatje voor het leven dat je met respect dient te behandelen. Dan is het dier ook een echte steun voor jou en je kindje. Daarnaast weet je kindje dat sommige dingen misschien niet bepaald goed zijn, zoals keiharde muziek opzetten, omdat het diertje daar gestrest van kan raken. Dat soort dingen dragen bij aan het verantwoordelijkheidsgevoel van je kind!

Gezonder door het leven dankzij een huisdier

Een dier zorgt als laatste ook nog voor een betere gezondheid. Het immuunsysteem van je kindje krijgt een grote boost als je een huisdier in huis haalt, en ook het afweersysteem wordt een stuk sterker. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen met huisdieren ook minder allergieën ontwikkelen, waarschijnlijk omdat ze aan meerdere stofjes zijn blootgesteld in hun jeugd. Dat is natuurlijk heel erg bijzonder! Het spelen en knuffelen van het huisdier zorgt ook dat de bloeddruk van jouw kindje daalt en dat het stressniveau van jouw kindje veel lager ligt dan gemiddeld. Jouw kindje gaat helemaal relaxt en ontspannen door het leven dankzij het huisdier!

Ook interessant